Asiantuntevaa apteekkipalvelua

Avainasiakkuus

Mäntsälän Ykkösapteekki kuuluu Avainapteekit-ketjuun.

Ostohyvitys heti kassalla
Avainasiakkaan kaikki reseptivapaat ostokset kerryttävät ostohyvitysalennusta. Saat senhetkisen kertymäsi mukaisen alennuksen heti kassalla. Alennus myönnetään kaikista normaalihintaisista itsehoitotuotteista, jotka eivät ole lääkkeitä.

Vaihtuvat tarjoukset
Kuusi kertaa vuodessa ilmestyvässä Avainapteekit-lehdessä esitellään kuukausittain vaihtuvat Avainasiakastarjoukset. Tarjoukset saat mistä tahansa Avainapteekista. Lehti on noudettavissa Mäntsälän Ykkösapteekista ja se jaetaan myös koteihin Mäntsälän alueella.

e-Reseptien uusimispyynnöt ilmaiseksi
Apteekki ei peri Avainasiakkailta maksua apteekin kautta lähetettävistä e-Reseptien sähköisistä uusimispyynnöistä.

Lääketurvallisuus
Kaikki ostotietosi tallentuvat Mäntsälän Ykkösapteekin asiakasrekisteriin. Se parantaa huomattavasti lääkehoidon turvallisuutta. Asiantunteva henkilökuntamme pyrkii aina varmistamaan sinulle määrättyjen lääkkeiden yhteensopivuuden.

Liittyminen on helppoa ja ilmaista
Avainasiakkaaksi liittyminen ei maksa mitään, mutta antaa sitäkin enemmän! Liittyminen on helppoa: täytä lomake Mäntsälän Ykkösapteekissa tai verkossa. Nouda Avainasiakkuudesta kertova pieni, Kela-korttiin liimattava tarra apteekistamme!

Avainasiakasrekisterin tietosuojaseloste

Reseptintoimitus

Palvelemme reseptiasiakkaitamme vuoronumerojärjestyksessä palvelupisteissä, joissa voit keskustella lääkityksesi yksityiskohdista opastavan ammattilaisen kanssa. Reseptintoimituksen yhteydessä käymme läpi annostuksen, lääkevaihdon, kelakorvaukset ja lääkkeiden yhteisvaikutukset.

Itsehoito-osasto

Uusittu ja laaja valikoima itsehoitotuotteita on järjestetty käyttötarkoituksen mukaan osastoittain. Kysy ujostelematta lisätietoja tuotteiden valinnasta ja oikeasta käytöstä. Me olemme täällä sinua varten.

Lääkevalmistus

Lääkkeenvalmistustaito on edelleen tärkeä osa apteekkityötä. Apteekissamme valmistetaan esimerkiksi sellaisia lääkärin määräämiä lääkkeitä, joita ei löydy valmiina markkinoilta. Apteekissa tehtävää lääkevalmistusta koskevat samat korkeat laatuvaatimukset kuin lääketeollisuuttakin.

Annosjakelupalvelu

Annosjaellut lääkkeet ostetaan sopimusvalmistuksena Helsingistä niin kutsutusta Anja-yksiköstä. Palvelu maksaa asiakkaalle 6 € viikossa. Koneellisen annosjakelun hyötyjä ovat mm. lääketurvallisuus, taloudellisuus ja kokonaislääkityksen tarkistus.

Lue lisätietoja annosjakelusta »

annosjakelu

 

Lääkityksen tarkistuspalvelu

Lääkityksen tarkistuspalvelu on apteekin tarjoama lisäpalvelu, joka edistää lääkehoidon onnistumista ja lääkitysturvallisuutta. Palvelu soveltuu etenkin iäkkäille ja useita lääkkeitä käyttäville.

Palvelussa selvitetään asiakkaan kokonaislääkitys ja tarkistetaan epätarkoituksenmukaiset päällekkäisyydet ja yhteensopimattomuudet. Lisäksi varmistetaan lääkkeiden oikeat ottoajankohdat suhteessa ruokailuun, vuorokaudenaikaan ja muihin lääkkeisiin sekä tehdään huomioita lääkkeiden soveltuvuudesta iäkkäille.

Palveluun kuuluu noin puoli tuntia kestävä tapaaminen, jossa käsitellään asiakkaan tarpeiden mukaan esimerkiksi lääkehoidon oikeaa toteutusta. Asiakkaalla on mahdollisuus kysyä ja keskustella lääkkeistä ja niihin liittyvistä ongelmista tai huolista rauhallisessa ympäristössä. Tarkistuksesta annetaan kirjallinen yhteenveto, jonka avulla saatu neuvonta on helppo muistaa. Yhteenvedon voi tarvittaessa myös näyttää lääkärille.

Varaa aika ja toimita lääkitystiedot apteekkiin etukäteen. Palvelun hinta on 50€.

E-Reseptien uusiminen

Välitämme e-Reseptien sähköisiä uusimispyyntöjä niitä vastaanottaviin terveydenhuollon yksiköihin, esimerkiksi terveyskeskukseen. Palvelun hinta on 2 € per resepti, kuitenkin korkeintaan 6€.

Verkkoapteekki

Verkkoapteekistamme voit hankkia itsehoitolääkkeitä ja ei lääkkeellisiä vapaankaupantuotteita.

Lääkkeiden kuljetuspalvelu

Tarvittaessa kuljetamme lääkkeet asiakkaalle kotiin. Palvelun hinta on 5 km säteellä apteekista 5€, 10 km säteellä apteekista 10 € ja 20 km säteellä apteekista 20€/kerta.

HUOM! Dialyysinesteet kuljetetaan maksutta asiakkaalle kotiin Mäntsälän kunnan alueella.

Hoitokoteihin kuljetamme lääkkeitä maksutta kerran viikossa sopimuksen mukaan.

Terveydeksi-lehti

Terveydeksi-lehti on Apteekkariliiton jäsenapteekkien ilmainen asiakaslehti, jonka tavoitteena on välittää luotettavaa tietoa terveyden edistämisestä, sairauksien hoidosta ja ennaltaehkäisystä, lääkkeistä ja niiden oikeasta käytöstä sekä apteekkipalveluista. Terveydeksi-lehti on korkeatasoinen ja Suomen luetuimpia asiakaslehtiä, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Hae ilmainen lehti meiltä!

Lääkejätteiden vastaanotto

Vanhentuneet tai muutoin käytöstä poistetut lääkkeet ovat vaarallista jätettä. Kotitalouksien lääkejätteet voi tuoda veloituksetta apteekkiin.

Apteekin eteisessä on lääkejätesäiliöt, joihin voit palauttaa tarpeettomat lääkkeet.

Lajittele lääkejätteet jo kotona. Poista potilastietoja sisältävät nimilaput sekä tilaa vievät ulkopakkaukset ja pakkaa lääkejäte muovipussiin:

  • Läpipainopakkauksessa olevat tabletit folioissaan ilman pahvikäärettä
  • Tölkissä olevat tabletit voi tyhjentää pussiin
  • Voiteet ja nestemäiset lääkkeet omissa tuubeissaan ja pulloissaan

Neuloja varten on oma merkitty jätesäiliönsä apteekin eteisessä, palauta neulat sinne. Neuloja ei saa laittaa muun lääkejätteen joukkoon.

HUOM. Lajittele erilleen ja palauta henkilökunnalle, ei lääkejätesäiliöön

  • Jodipitoiset lääkkeet (Jodix, Betadine, Iodosorb), palauta omissa pakkauksissaan
  • Elohopeamittarit, pakkaa särkynyt mittari tiiviiseen purkkiin/pulloon

Elohopeattomat Geratherm-mittarit voi hävittää sekajätteen mukana. Digitaaliset kuumemittarit ovat sähkö- ja elektroniikkaromua, joten niitä ei toimiteta apteekkiin. Pakkaukset, kuten lasipurkit ja pahvikuoret voidaan lajitella lasin- ja kartongin keräykseen. Luontaistuotteet sekä apteekista ostetut elintarvikkeet, ravintovalmisteet ja vitamiinit eivät ole lääkejätettä, vaan ne voidaan hävittää normaalisti sekajätteen mukana.

(lähde http://www.kiertokapula.fi)

Lääkejätteet toimitetaan turvallisuussyistä apteekista hävittettäväksi aina ongelmajätelaitokselle.

Esitelmätoiminta

Yhteistyökumppaneitamme ovat potilasyhdistykset, eläkeläiskerhot ja koulut, joille pidämme esityksiä ajankohtaisista asioista. Ota yhteyttä niin kerromme lisää yhteistyömahdollisuuksista.

Opetusapteekki

Apteekkimme toimii farmasian koulutusyksikköjen opiskelijoiden opetusapteekkina. Myös lääketeknikko-opintoja suorittavat voivat hakea apteekkiimme harjoittelijaksi